Manfred Mann’s Earth Band
12 maj 2023

Manfred Mann’s Earth Band

Pris:  530 kr
Öppnar:  18:00
Börjar:  19:30
Plats: Teatern
Ingång: Navigationsgatan 4
Åldersgräns: 13 år

Efter succéspelningarna i Sverige de senaste åren återvänder Manfred Mann’s Earth Band äntligen till Malmö. Efter sex årtionden som aktiv så finns det en hel del hits och klassiker, och dessa framförs på Slagthuset den 12 maj 2023.

Keyboard-virtuosen Manfred Manns karriär spänner över imponerande sex årtionden. Han föddes i Johannesburg i Sydafrika 1940 men har varit aktiv i England sedan 1962. Tillsammans med bandet som också kallades Manfred Mann, var han den som hade fler hits i England än The Beatles på 60-talet.

1971 bildade han Manfred Mann’s Earth Band, som gick in för mer progressiv rock och stilöverskridande sound likt brittiska band som Cream och Traffic. De tolkade också andra artister och fick bland annat en stor hit med sin version av Bruce Springsteens ”Blinded by the Light”.

Med tiden har det blivit otaliga hitlisteplaceringar med klassiker som Ellie Greenwichs ”Do Wah Diddy Diddy”, The Shirelles ”Sha La La” och Bob Dylans ”The Mighty Quinn”. Efter

mer än 40 aktiva år har alla från Sting till Paul Weller och Del Amitri till Super Furry Animals tolkats av Manfred Mann’s Earth Band.

På scen:
Manfred Mann – keyboards
Mick Rogers – gitarr
John Lingwood – trummor
Steve Kinch – bas
Robert Hart – sång

Du kanske också gillar