Buckaroos New Orleans Fiesta
7 sep 2024

Buckaroos New Orleans Fiesta

The Buckaroos, Karin Tingne & Gumbo
Pris:  från 250 kr
Öppnar:  18:00
Börjar:  20:00
Plats: Södra hallen
Ingång: Carlsgatan 12E
Åldersgräns: 18 år

Den 7 september blir det New Orleans-doftande rock’n’roll av bästa kvalité med jambalaya “on the side” när det bjuds på en ordentlig fiesta!

The Buckaroos firar i år 40-årsjubileum och efter tre utsålda kvällar på Victoriateatern i januari fortsätter firandet på Slagthuset i september. The Buckaroos har bjudit in Gumbo från Göteborg och Karin Tingne (som är känd sedan tidigare i olika Buckaroos-sammanhang). Gumbo är ett av Sveriges absolut svängigaste band i New Orleans rock’n’roll traditionen! De tre namnen gör var sin avdelning och avslutar kvällen med en New Orleans Fiesta som inte kommer att få någon att sitta still!

Detta blir en kväll som ingen vill missa! Welcome to the bayou!

The Buckaroos
The Buckaroos bildades 1984 efter det att bandets sångare, Jalle Olsson, slutade som trummis i Wilmer X. The Buckaroos spelar musik med tydliga influenser från den amerikanska södern. Rock, Cajun, New Orleans R&B och Southern Soul. The Buckaroos har en mycket stor repertoar som består av såväl covers som egna låtar. De flitigaste låtskrivarna är Wilmer X:s Nisse Hellberg, Pontus Snibb och Jalle Olsson. Buckaroos har gjort 9 CD-plattor. Bandet har under de senast 10 åren haft i stort sett samma sättning med inriktning på Rockabilly, Rock’n’Roll och R&B som har sina rötter i den amerikanska södern.

Karin Tingne
Karin Tingne har gjort succé på spelningar i södra Sverige under de senaste åren. När hon inte spelar med sitt eget Karin Tingne Band är hon flitigt anlitad som både studiomusiker och liveartist där hon har bl.a. gästat Pontus Snibbs Wreck of Blues, The Buckaroos och Jalle Olsson & Co. Karin sjunger med en stämma som är hemma i såväl blues, soul som country.

Gumbo
Göteborgsbandet Gumbo gör ett av sina sällsynta besök i Malmö. Gumbo är med sin svängiga New Orleans funk och sväng det bästa i Sverige i denna genre.

Buffén:
Jambalaya med grillad kyckling, kryddig korv och ångade skaldjur. Hembakat bröd och vitlökssås. 1 dryck ingår (öl, vin, cider eller alkoholfritt).
(Jambalayans grund är vegetarisk, kött och skaldjur adderas efter tycke och smak)

Presenteras av Kulturbolaget.

• Ryggsäckar, tygväskor, gymbags och andra större väskor får INTE medtas in i Slagthuset. Vi erbjuder ingen förvaring av medhavd väska. Vi hänvisar istället till effektförvaringen på Malmö Centralstation.
• Mindre handväskor är tillåtna (max 25×20 cm). Observera att din medhavda väska kan komma att visiteras vid inpassering till eventet.

Undantag får görs för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten samt för barns skötväska. Observera att även denna kan komma att visiteras vid inpassering till eventet.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.