Axel Rudi Pell
26 okt 2024

Axel Rudi Pell

Pris:  425 kr
Öppnar:  19:00
Börjar:  20:00
Plats: Saluhallen
Ingång: Carlsgatan 12E
Åldersgräns: 18 år

Efter att ha gjort succé under den förra Sverigeturnén återvänder Axel Rudi Pell för ett ärevarv. Med en ny skiva i ryggen gör han i oktober tre Sverigespelningar. Passa på att se Axel och hans band på Slagthuset den 26 oktober!

Både cv:t och diskografin är minst sagt imponerande. Men enklast sammanfattas Axel Rudi Pells karriär med att han är en av Tysklands främsta och mest framgångsrika gitarrister. Efter att han lämnade bandet Steeler 1988 och gick solo, har Axel Rudi Pell släppt över 20 studioalbum och en rad imponerande liveskivor. Höjdpunkterna är många, men ”Shadow Zone” och ”The Crest” har en särskild plats i många fans hjärtan.

Nu är Axel Rudi Pell aktuell igen. Lagom till höstens konserter kommer ”Risen Symbol”. Den här gången har det sneglats lite extra mot Led Zeppelins anthemaktiga groove och orientaliska inspel. Bakom frontmannen Johnny Gioelis imponerande röst spänner Axel Rudi Pell bågen högt och bevisar att han 35 år in i solokarriären fortfarande kan överraska och överträffa alla högt ställda förväntningar.

Konserten arrangeras av FKP Scorpio.

Du kanske också gillar