Thorbjørn Risager & The Black Tornado
16 mar 2024

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Pris:  395 kr
Öppnar:  19:00
Börjar:  20:00
Plats: Saluhallen
Ingång: Carlsgatan 12E
Åldersgräns: 18 år

Den danska blues-björnen Thorbjørn Risager och hans trogna band The Black Tornado inleder 2024 med återbesök i Sverige! Den 16 mars äntrar de scen på Slagthuset för att ge Malmö sin dos av bandets americana-doftande blues.

Aldrig tidigare i sin 20-åriga historia har väl Thorbjørn Risager och hans band The Black Tornado, det danska bluesrockbandet, haft ett sådant flyt som i år! I augusti fick de inte mindre än TVÅ Danish Music Awards (Danmarks motsvarighet till Grammis). De kunde inte ens vara med på prisutdelningen, eftersom de var på väg till Athen för att spela på Joe Bonamassas blueskryssning i Medelhavet, ”Keeping the Blues Alive”. Då hade de bara varit hemma i Köpenhamn i två dygn efter sin senaste USA- och Canadaturné. Under sommaren spelade de även på Sweden Rock, som hade ca 42.000 besökare, och på festivaler i Schweiz, Finland och Belgien. Till deras konsert på Fabrik i Hamburg i maj såldes ca 700 biljetter! Bandet har gått från klarhet till klarhet. Efter de tiotusentals mil de har lagt på motorvägar och Autobahn, och de tusentals timmarna i inspelningsstudion – nu kommer utdelningen!

Tidningen Gaffa recenserade senaste plattan ”Navigation Blues” med rubriken ”Danmarks bluesband nummer 1 sparkar in amerikanska dörrar”. Och det är ju inte ”bara” deras inspelade musik – med 20 miljoner strömningar – utan de har också, genom sina 1300 konserter i 24 länder, samlat en trogen livepublik som bara tycks öka i storlek. När de i höstas släppte sin åttonde studioskiva hade de just blivit signade av skivbolaget Provogue/Mascot som även ger ut plattor med Beth Hart, Joe Bonamassa och Walter Trout, vilket har ökat deras internationella genomslagskraft ytterligare.

Konserten presenteras av Kulturbolaget.

Observera att aktuellt datum är 16 mars 2024!

• Ryggsäckar, tygväskor, gymbags och andra större väskor får INTE medtas in i Slagthuset. Vi erbjuder ingen förvaring av medhavd väska. Vi hänvisar istället till effektförvaringen på Malmö Centralstation.
• Mindre handväskor är tillåtna (max 25×20 cm). Observera att din medhavda väska kan komma att visiteras vid inpassering till eventet.

Undantag får görs för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten samt för barns skötväska. Observera att även denna kan komma att visiteras vid inpassering till eventet.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Du kanske också gillar