The Jayhawks
12 apr 2023

The Jayhawks

I'm Kingfisher
Pris:  485 kr
Öppnar:  18:00
Börjar:  19:30
Plats: Teatern
Ingång: Navigationsgatan 4
Åldersgräns: 13 år

Det anrika alt-countryslagskeppet The Jayhawks återvänder i vår till våra breddgrader för ännu en vända av tidlösa melodier, skimrande stämsång och glimrande gitarrer. Den 12 april blir det stopp i Malmö och konsert på Slagthusets Teater. Som support denna kväll ser vi den svenska singer-songwritern I’m Kingfisher!

The Jayhawks simmade mot strömmen när de 1985 trängde sig igenom en överbefolkad musikscen i Minnesota. Men genom fyra årtionden, elva album, otaliga liveframträdanden och med tillräckligt personliga intriger för att fylla en dokumentär-serie har detta bejublade band tagit sig högre än de flesta skulle ha kunnat drömma. Och under resans gång blivit ett band som vunnit över hjärtanen hos såväl fans och kritiker världen över.

Efter att ha släppt två indie-album under 80-talet blev de år 1991 signade till bolaget American Recordings och släppte under det följande årtiondet hela fem hyllade och stundtals banbrytande studioalbum, turnerat runt hela världen och till och med överlevt när grundaren Mark Olson lämnade bandet under 1995.

Efter ett kort uppehåll under 00-talet så återförenades bandet för att spela in en ny platta som släpptes 2011 och följdes av två års turnerande, och de möttes av både sina gamla trogna fans, men också nya, yngre fans som upptäckt deras musik under deras paus.
Nu är bandet ute på vägarna igen, och våren 2023 kommer de till Sverige. Deras senast släppta platta, som är deras elfte, heter XOXO och kom ut sommaren 2020.

Du kanske också gillar