En hyllning till Sven-Bertil Taube
19 okt 2024

En hyllning till Sven-Bertil Taube

av och med Augustifamiljen och Edda Magnason m.fl
Pris:  från 460 kr
Öppnar:  18:00
Insläpp till salong:  19:00
Börjar:  19:30
Plats: Teatern
Ingång: Navigationsgatan 4
Åldersgräns: 13 år

Den 19 oktober blir det en kväll i Sven-Bertils anda på Slagthuset Teater när Augustifamiljen, tillsammans med Edda Magnason, Henrik Wallgren och Lisa Långbacka mfl. äntrar scenen för hylla den svenska ikonen.

Augustifamiljen är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Med 10 år i På Spåret, samt många TV-konserter tex Victoriakonserten har bandet fått en speciell plats hos svenska folket, och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Men den gången Sven-Bertil var med dem i På Spåret och för första gången offentligt framförde Everts ”17e balladen” gjorde starkt intryck på dem. Här förstärks bandet bla av fantastiska Lisa Långback på dragspel.

Edda Magnason blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar. Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund förbluffade såväl kritiker som en stor filmpublik. Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och aura, hela tiden sökande vidare i musiken – o även på teaterscen. Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger, bla i SVT’s På Spåret.

Henrik Wallgren är en omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö, Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. Här står han för inspiration, regi, sång och recitation.

Röster från pressen:
När Augustifamiljen, Edda Magnason och Henrik Wallgren hyllar Sven-Bertil Taube på
Stora teatern i Göteborg är det med en ljuvligt mångfacetterad konsert som på det mest
kärleksfulla sätt levandegör länkarna till en svunnen epok i svensk underhållning
”. – Martin
Nyström, DN 10/9-23. Betyg 5 av 5

Augustifamiljen lockar fram det allra bästa ur Edda Magnason när de tillsammans med
Henrik Wallgren och stråk och blås hyllar Sven-Bertil Taube på Stora Teatern på ett
förnämligt finstämt sätt.
” – Daniel Claeson, GP 16/10-23

Presenteras av Kulturbolaget.