Danko Jones
25 nov 2023

Danko Jones

Los Pepes
Pris:  395
Öppnar:  19:00
Börjar:  20:00
Plats: Saluhallen
Ingång: Carlsgatan 12E
Åldersgräns: 18 år

De obestridda kungarna av ösig rock’n’roll är tillbaka! Rocktrion som är dedikerad till riffen, melodierna och livfulla rock-anthems ädla konst, Danko Jones är redo att servera alla distade ljud du kan tänkas behöva när de intar scenen på Slagthuset i Malmö den 25 november tillsammans med Los Pepes som support!

De obestridda kungarna av ösig rock’n’roll är tillbaka! Rocktrion som är dedikerad till riffen, melodierna och livfulla rock-anthems ädla konst, Danko Jones är redo att servera alla distade ljud du kan tänkas behöva när de intar scenen på KB i Malmö den 25 november tillsammans med Radkey som special guests!

Danko Jones bildades i Toronto 1996 och har sett och gjort nästan allt under det senaste kvartsseklet. Drivna av en DIY-punkrockanda och inspirerade av det goda, mäktiga och groteska i elektrifierad rock’n’roll, har de stadigt byggt upp en kolossal internationell fanskara och blivit ett av världens mest hyllade liveband, omfamnade av såväl mainstream radiorockfans till inbitna metalheads. Längs vägen har de släppt tio hyllade studioalbum och har genererat en makalös repertoar av nävarna-i-luften publikfavoriter på köpet. Från den kaxiga bluesen på “Born A Lion” (2002) och den galna power-pop-uppföljaren “We Sweat Blood” (2003), till fallos-perfektionen “Below The Belt” (2010), har bandets förmåga att träffa rockens sweet spot aldrig sviktat.

Under det senaste decenniet har Danko Jones märkbart växlat upp. Sedan frontmannen Danko och basisten JC slog sig samman med trummisen Rich Knox har bandets kreativa eld brunnit starkare än någonsin. En rad “all-killer-no-filler”-album – “Fire Music”, “Wild Cat”, “A Rock Supreme”, “Power Trio” – har lett till ännu mer energiskt turnerande och orubblig hängivelse till rocken. År 2023 släpper Torontos ärkebiskopar av oljud sitt elfte album, “Electric Sounds”: ett bevis på att inte ens en global pandemi kan stoppa Danko Jones. Faktum är att det bara gjorde dem ännu mer ostoppbara.

Beväpnad med ännu en iskall klassiker står Danko Jones redo att rocka skiten ur alla som vill vara med på festen. Efter 27 år av aktiv tjänst fortsätter trions engagemang och intensitet att växa, och deras popularitet fortsätter att följa en rak väg uppåt. Med otaliga segrar och prestationer under sitt kollektiva bälte är Danko Jones ett brödraband med lite att bevisa. Men vafan, det finns alltid mer folk att spela för och mer rövsparkande “Electric Sounds” att leverera.

Konserten har flyttats från KB. Samma datum och tider gäller. Biljetter köpta till KB är fortfarande giltiga och behöver inte bytas.

Du kanske också gillar