Stefan Sundström tolkar Evert Taube
31 mar 2023

Stefan Sundström tolkar Evert Taube

Pris:  460 kr
Öppnar:  18:00
Börjar:  19:30
Plats: Södra hallen
Ingång: Carlsgatan 12E
Åldersgräns: 13 år

Stefan Sundström tolkar Evert Taube på nytt album och åker på turné tillsammans med Martin Hederos på piano och Dan Berglund på kontrabas. Den 31 mars kommer de till Slagthusets teater, beväpnade med nationalskaldens allra bästa kompositioner.

Till den uppmärksammade SVT-dokumentären om hela Sveriges Evert Taube agerade Stefan Sundström kapellmästare. Detta resulterade i en serie tolkningar av nationalskaldens låtskatt. Det är dessa tolkningar som nu samlas ihop på ett album, både digitalt och fysiskt och som får åka med ut på turné till våren. En samling låtar som alla ingår i vårt DNA, som är vår uppväxt och vår framtid. Personligt tolkade av Stefan Sundström.

I dagarna är det nästan exakt 105 år sedan Evert Taube gjorde sin publika debut på scen. Till våren tar Stefan Sundström sina tolkningar på turné tillsammans med Martin Hederos på piano och Dan Berglund på kontrabas.

Stefan Sundström:
Evert Taube…..ja, jag vet det har gjorts förr. Tolkats Taube alltså. Men jag tror fan det är dags igen. Jag vet ingen som kunde vara så närvarande i nuet som Taube.

Strunta i gårdagen och morrondagen. Hör du fåglarnas fröjd? Se nu blommar ju din strand! Kom innan sommarn är slut. Lilla Pappa.
Att kunna uppfatta att en regndroppe som faller mot golvet på uteplatsen i Vernazza är lik pärlan som sitter i örsnibben på den sovande kvinnan därinnanför i rummet. Det är stort, tycker jag. Det där behövs nu. Vi behöver bli uppmärksamma på vår omedelbara omgivning.

Vi behöver fråga vart fjärilarna har tagit vägen.

Vi behöver lyssna på fåglarna.

Vi behöver lyssna på Änglamark och förstå att den börjar bli ett rekviem över nåt som håller på att gå åt helvete.Vi måste börja titta upp från skärmen och se oss omkring.
Taube tillhör alla, Taube har uppgått i ett kulturarv som är svenskt, argentinskt, italienskt och medeltida. Och modernt. Taube har uppgått i den natur han älskade. Som vi alla en dag ska göra, förr eller senare. Tills dess kan vi besjunga naturen, hylla den. Och inse att naturen är den gren vi sitter på, som vi håller på att såga av.

För att skapa en intimare känsla flyttas konserten från Slagthusets teater och in i Slagthusets restaurang, även kallad Södra Hallen.
I och med flytten gäller inte den sittplats som står på biljetterna, istället är det fri sittplats vid bord som gäller i Slagthusets ombonade mysiga restaurang. Dina biljetter behöver inte bytas och det är samma datum och tider som gäller.
Ingång sker från Carlsgatan 12E.

I Restaurangen erbjuder vi charktallrik, Caesarsallad och kvällens soppa. Bordsbokning ej tillgängligt.

Du kanske också gillar