Mårten Andersson – Mårten Cvetkovic
3 nov 2023

Mårten Andersson – Mårten Cvetkovic

Pris:  425 kr
Öppnar:  19:30
Börjar:  21:00
Plats: Teatern
Ingång: Navigationsgatan 4
Åldersgräns: 18 år, från 15 år i målsmans sällskap

En standupshow om kulturkrockar, borttappad manlighet och familjedrömmen som nästan blev sann.

Efter att ha träffat sin stenhårda, tuffa serbiska kvinna och skaffat familj så blir Mårten Andersson rejält vilse i sin manlighet och det blir inte enklare av alla kulturkrockar och parets åldersskillnad.

Hösten 2023 återvänder Mårten med sin tredje soloshow tillsammans med sitt alter ego – Mårten Cvetkovic, en galen serbisk mentor som försöker hjälpa honom med både relationen och familjelivet. Kloka tankar blandas med ren dårskap:

”En riktig man går inte i väggen, han går genom väggen – och fortsätter. En riktig man byter oljefilter, inte blöjor.”

”Mårten Cvetkovic” är en riktig feelgoodföreställning som handlar om familjeliv, drömmar, fördomar, livet som ofrivillig hemmafru och rädslan för att bli en grinig, sittkissande gubbe. Sverigepremiär 1 april.

PRESSRÖSTER OM MÅRTEN ANDERSSON

”Han får publiken att vrida sig av skratt…snart kan vi inte andas. Det gör bokstavligen ont”

-ESKILSTUNAKURIREN

”Publiken viker sig av skratt”

-ÖSTERSUNDS-POSTEN

”Fruktansvärt roligt”

-CORREN

”Intressant, gripande och humoristisk. Mårten Anderssons första, utmärkta soloföreställning”

-GEFLE DAGBLAD

MÅRTEN ANDERSSON

Mårten Andersson är den flerfaldigt prisbelönade och kritikerrosade komikern som fick sitt stora genombrott redan 2001 i P3 programmet ”Pippirull”. Hans busringningar med imitationer av bland andra Dr Alban och Mikael Persbrandt blev kultförklarade och Mårten utsågs till Årets komiker 2001 av Magazine Cafés läsare. Albumet ”Det är stabilt” Grammynominerades samma år.

Efter sex år på ZTV och TV3 som programledare började Mårten med standup 2000 och vann omgående pris som Årets nykomling på Svenska standupgalan. 2004 startade han klubben RAW som fick Juryns hederspris på Svenska standupgalan för förnyandet av svensk standup. 2018 vann Mårten en prestigefylld talangtävling i New York på anrika Greenwhich Village Comedy Club på Manhattan. Han har synts i mängder av humorprogram på TV som RAW comedy club i Kanal 5, Extra Extra på TV3 och Grillad i SVT för att nämna några. Mårten ligger som entreprenör även bakom RAW – Sveriges största varumärke inom humor, musikartisten Sean Banan, den världsomtalade alkoholfria nattklubben SOBER samt Sveriges största podcast om kryptovalutor.

Endast mindre handväskor är tillåtna (max 25×20 cm). Observera att din medhavda väska kan komma att visiteras vid inpassering till eventet.

Du kanske också gillar