James Yorkston, Nina Persson & The Second Hand Orchestra
5 maj 2023

James Yorkston, Nina Persson & The Second Hand Orchestra

Pris:  395 kr
Öppnar:  18:00
Börjar:  19:30
Plats: Restaurangen
Ingång: Carlsgatan 12E
Åldersgräns: 13 år

Inspelningen av den gemensamma plattan ”The Great White Sea Eagle” gav mersmak för James Yorkston och Nina Persson och i vår fortsätter de samarbetet live på scen! Den 5 maj besöker de Malmö tillsammans med The Second Hand Orchestra för en konsert på Slagthusets Teater.

Den skotska folkmusikern James Yorkston vet hur man väljer sina samarbetspartnerns. Four Tets Kieran Hebden, Alexis Taylor från Hot Chip, Cocteau Twins bassist Simon Raymonds och nu, på det nyligen släppta albumet ”The Great White Sea Eagle”, Nina Persson. Samarbeten som ser bra ut på papperet är dock inte alltid lyckosamma i praktiken men i det här fallet är kemin obestridlig. Yorkstons stillsamma, organiska musik och Perssons följsamt sökande röst bygger tillsammans med det böljande storbandet Second Hand Orchestra en värld som är lika vackert levande som eftertänksamt sorgligt. Och likt Yorkstons förra album ”The Wide, Wide, River” så sållar sig ”The Great White Sea Eagle” till en av de senaste årens allra bästa och mest angelägna folkalbum.

Vi har nu glädjen att meddela att Nina Persson, James Yorkston och The Second Hand Orchestra har beslutat att ta sitt musikaliska samarbete till Slagthusets scen i vår!

För att skapa en intimare känsla flyttas konserten från Slagthusets teater och in i Slagthusets restaurang, även kallad Södra Hallen.
I och med flytten gäller inte den sittplats som står på biljetterna, istället är det fri sittplats vid bord som gäller i Slagthusets ombonade mysiga restaurang. Dina biljetter behöver inte bytas och det är samma datum och tider som gäller.

Ingång sker från Carlsgatan 12E.

Du kanske också gillar