Arch Enemy
16 aug 2023
Få biljetter

Arch Enemy

Baest
Pris:  425 kr
Öppnar:  19:00
Börjar:  20:00
Plats: Saluhallen
Ingång: Carlsgatan 12E
Åldersgräns: 18 år

Melodiska döds-tungviktarna återvänder till Malmö i sommar för ett nedslag på Slagthuset den 16 augusti. Med sig har de danska Baest!

Arch Enemy är ett band som tycks vara helt oförmögna att göra annat än suveräna skivor. Gång på gång har de golvat oss med släpp hårda som en käftsmäll dopad av tunga riff, filmiska melodier, dundrande trumspel och kraftfull sång. Anförda av sångerskan Alissa White-Gluz är de nu aktuella med sitt elfte album ”Deceivers”. En skiva som Gaffa konstaterade består av ”Melodisk döds när den sparkar som mest röv”.

Arch Enemy grundades 1995 av gitarristen/låtskrivaren Michael Amott tillsammans med sångaren Johan Liiva. Johan Liiva ersattes 2000 av den tyska sångerskan Angela Gossow. Då Gossow lämnade bandet för att bli gruppens manager, ersattes hon av den kanadensiska sångerskan Alissa White-Gluz. Längs vägen har bandet färdats från den svenska västkusten till att bli ett globalt monster.

Om de senaste åren har lärt oss något så är det att vi behöver regelbundna doser av tung metall som skakar om och håller oss på rätt spår. Nu får vi det – Arch Enemy åker ut på turné.

Arrangeras av FKP Scorpio

Du kanske också gillar